Disputen

NSDH kent drie disputen. Dit zijn groepen van rond de 12 leden die om de twee weken op donderdag samen eten. Op deze avonden heb je ook kring. Deze worden gevormd uit 4 of 5 mensen uit je eigen dispuut, waardoor je snel een hechte en vertrouwde band opbouwt met een klein groepje mensen. De volgende disputen zijn actief binnen NSDH:

Libertas

Wanneer je bij ons binnen komt voel je je al snel op je gemak. Wij zijn een dispuut dat er wat van wilt maken. Een gezellige avond vol grappen, spelletjes en serieuze gesprekken tot de late uurtjes; je kan het allemaal bij ons beleven. Lekker biertjes drinken op het balkon is bij ons dan ook één van de normaalste zaken van de wereld. Daarnaast verdedigt Libertas de titel als winnaar van de disputenstrijd. Hierbij ‘’vechten’’ de disputen voor deze titel door verscheidene opdrachten uit te voeren. Een beetje fanatici zijn dus van harte welkom. Uiteraard is dit niet het belangrijkste binnen het dispuut. Vriendschappen sluiten en samen tijd doorbrengen zijn fundamenten voor een gezellig dispuut.

Rephidim

Rephidim is een warm en open dispuut; naar elkaar maar ook naar de mensen om ons heen. Eén keer in de twee weken komen we samen als dispuut en leren we elkaar en God beter kennen. Dit doen we onder andere door samen God te aanbidden, dispuutshalfuren en  sportieve activiteiten. Ook de verbondenheid met de rest van de vereniging en Den Haag vinden we erg belangrijk. Zo  koken we één keer in de twee maanden voor de mensen van de Havenkerk, de plek waar wij als dispuut samen komen. Op deze manier willen we tot steun zijn voor de mensen om ons heen.Wat ons verder onderscheidt is de aandacht voor onze prominente dispuutscultuur en historie. Zo houden we onze dispuutskronieken bij en verschijnen we regelmatig jasje dasje op de borrel. Als Rephidim hebben we een plek gecreëerd waar iedereen zichzelf kan en mag zijn en zich op zijn of haar gemak voelt. Iedereen is zoals hij is, wat zorgt voor een hele fijne en open sfeer. Bij Rephidim is niks te gek: het is een zooitje ongeregeld, maar wel een mooi zooitje van fantastische mensen!

En zoals we dan altijd mogen zingen in ons mooie dispuutslied: ‘Ja de ware Navigator, die gaat voor dit dispuut!’.

Rhoda Pyralis

In de prachtige stad Den Haag zetelt een mooie vereniging. Deze vereniging is Navigators Studentenvereniging Den Haag. Het moois stopt daar echter niet, nee, de mooiheid wordt voortgezet in het prachtige dispuut Rhoda Pyralis. Rhoda Pyralis is een dispuut, gestut op tradities en gewoontes, veel gezelligheid en verbondenheid met elkaar en met God. Het is een dispuut dat samenkomt in het Paleis, een dispuut waar het bestuur het Dispuur heet, een dispuut met een roemruchte, prominente geschiedenis. Rhoda Pyralis is een plaats waar leden groeien, in geloof en op persoonlijk gebied. Er vinden goede gesprekken plaats en er worden vriendschappen gevormd. En niet te vergeten is Rhoda het dispuut waar vuur wordt gespuwd, broodjes patat worden gegeten en bretels worden gedragen. Rhoda Pyralis hoogh!