De Vereniging

Welkom op de website van Navigators Studentenvereniging Den Haag!
NSDH is een super gezellige en jonge studentenvereniging, die elke donderdagavond bij elkaar komt. Wij geloven, borrelen en houden goede gesprekken.
Kortom: een plek om vriendschappen op te bouwen en jezelf te leren kennen!

Navigators Studentenvereniging Den Haag is een christelijke studentenvereniging met als motto: “Christus kennen en Hem bekend maken”. Geloven staat centraal bij onze vereniging, maar we zijn niet verbonden met een kerk, partij of stroming. De leden van NSDH vormen dan ook een bonte verzameling met verschillende achtergronden.

Ook als je geïnteresseerd bent, maar (nog) niet gelooft, ben je hartelijk welkom bij NSDH. Want bij NSDH wordt er volop gediscussieerd, gevraagd en geleerd over veel onderwerpen. Eens in de twee weken doen we in kringen Bijbelstudie. Ook zijn er ééns per twee weken gezellige activiteiten, zoals een student-zijncontest, voorrondes voor het NSV Songfestival, een kookwedstrijd, spelletjesavond en ga zo maar door. Uiteraard wordt elke avond afgesloten met een borrel!

Benieuwd hoe dat er nou uitziet? Kijk eens naar de foto’s, of kom natuurlijk gewoon een avondje langs voor goed eten, gezelligheid en een biertje op onze sociëteit aan Brouwersgracht 2D in Den Haag! Wil je lid worden? Hartstikke leuk! Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of je direct inschrijven.

Hieronder zie je een kleine impressie van NSDH. Onder de foto’s staat meer informatie over commissies die binnen NSDH draaien.

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Commissies

Navigators Studentenvereniging Den Haag draait niet op zichzelf, maar heeft commissies waarin leden actief zijn. Hierin komen leuke, ludieke en creatieve ideeën tot uiting en zo draagt elke commissie bij aan het karakter en bovendien de motto van de vereniging: “Christus kennen en Hem bekend maken”

Witnesscie
De WitnessCommissie heeft als doel om ‘te getuigen’ en draagt daarom ons motto uit. Dit kan heel letterlijk in de vorm van evangelisatie maar ook wordt dit bereikt door middel van activiteiten te organiseren en hiermee maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Afgelopen jaar heeft deze commissie onder andere (in samenwerking met de goede doelen organisatie Stichting Present) een avond georganiseerd waarbij we vrijwilligerswerk gedaan hebben door te klussen bij mensen die het wat minder hebben. Daarnaast heeft deze commissie actief mee geholpen met de evangelisatieactie ‘Mooi Weer’.

SACie
De StudentAlfaCommissie is een commissie die in de vereniging op het eerste gezicht niet meteen opvalt omdat deze gericht is op mensen buiten NSDH. 1 of 2 keer per jaar organiseert deze commissie (Student)Alfa cursussen. Het doel hiervan is om studenten kennis te laten maken met het christelijk geloof of ze te helpen groeien in het geloof.

SoosCie
De Sociëteitscommissie is verantwoordelijk voor de sociëteit en daarmee de meest praktische commissie van de vereniging. Alles wat geregeld moet worden om de gezamenlijke avonden op dinsdag en donderdag voorspoedig te laten voorlopen wordt geregeld door deze commissie. Denk hier bijvoorbeeld aan kokers, afwassers, barristas, barpersoneel en opruimers. Ook gaat de Sooscie over de aankleding van de soos (afkorting voor sociëteit) en organiseert zij themaborrels, de Constitutieborrel en de Diesborrel.

FinanCie
De FinancieCommissie wordt aangestuurd door de Quaestor en houdt zich voornamelijk bezig met de sponsoring van NSDH. Door geld binnen te halen kunnen we kosten verlagen en meer geld in commissies stoppen. Met sponsoring wordt geprobeerd om zowel grote structurele sponsors te zoeken als acties te organiseren voor de leden. Een voorbeeld van die acties is bijvoorbeeld het stemmen tellen wat we vorig jaar hebben gedaan. Ook hebben we wijnacties gehad.
ActCie
De ActiviteitenCommissie is een commissie die activiteiten organiseert met als doel onderlinge banden te versterken onder leden maar ook de banden met mensen/verenigingen buiten NSDH. Binnen de vereniging organiseert de ActCie onder andere het Ledenweekend maar ook andere gekke/leuke ontspanningsactiviteiten zijn van de partij. Buiten de vereniging houdt de ActCie zich ook bezig met het aangaan/versterken van externen contacten en draagt hiermee zorg voor een gezonde, ludieke NSDH-cultuur en naamsbekendheid. Een manier om dit te bereiken is bijvoorbeeld door het organiseren van ‘ontvoeringen’ maar ook brassen en invallen bij een andere vereniging.

Promocie
De PromootCommissie is de commissie die zorg draagt voor elke vorm van promotie van NSDH in Den Haag. Door verscheidene promootacties haalt deze commissie ook elk jaar weer nieuwe leden binnen! In de Open Maand regelen zij namemlijk de stands en de promotie op de hogescholen en universiteit van Den Haag. Daarnaast organiseert de PromoCie diverse (open) feesten en de vrienden/ familie avond. Ook is de PromoCie elk jaar verantwoordelijk voor een nieuw NSDH ‘kledingstuk’ die leden kunnen kopen. Denk bijvoorbeeld aan een NSDH-blazer of NSDH-vest.

RedactCie
De RedactcieCommissie het digitale orgaan van de vereniging en de rechterhand van de Ab Actis. De creatieve commissieleden binnen deze commissie zorgen ervoor dat elke vorm van social media up-to-date is en zo grafisch aantrekkelijk mogelijk overkomt. Elk jaar brengt de RedactCie de Almanak (smoelenboek) uit en daarnaast is ze nu bezig met een nieuwe website. Andere voorbeelden van het werk van deze commissie zijn het maken en verwerken van foto’s tijdens verenigingsavonden en het maken van posters.

WorshipCie
De WorshipCommissie is de organisatorische commissie van de worship-momenten en werkt nauw samen met de Nestor. Het doel van deze commissie is om de Worship zo goed mogelijk te ondersteunen tot eer van God. De WorshipCie is zowel verantwoordelijk voor de muzikale ondersteuning in de vorm van een band, een beamer etc. als voor de geestelijke ondersteuning. Dit laatste kan bijvoorbeeld door het geven van een praatje of de ruimte bieden voor getuigenissen om hiermee elkaar te sterken in het geloof.

Tijdelijke Commissies

Naast de commissies die het hele jaar door draaien, zijn er ook een paar tijdelijke ‘moment’ commissies.

OpenmaandCie
De OpenMaandCommissie is verantwoordelijk voor de hele Open Maand september. Zij zorgt ervoor dat in deze maand zowel geestelijke als ontspannende activiteiten worden georganiseerd om een zo goed mogelijk beeld neer te zetten van de vereniging voor potentiële nieuwe leden.

GalaCie
De GalaCommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van alles rondom het Gala dat jaarlijks plaatsvindt. Elk jaar wordt de verenigingsverjaardag, de Dies Natalis, gevierd met het geven van een Gala. De commissie zorgt bijvoorbeeld voor een spetterende locatie, een overheerlijk diner en leuk feest.