Commissies

Navigators Studentenvereniging Den Haag draait niet op zichzelf, maar heeft commissies waarin leden actief zijn. Hierin komen leuke, ludieke en creatieve ideeën tot uiting en zo draagt elke commissie bij aan het karakter en bovendien de motto van de vereniging: “Christus kennen en Hem bekend maken”

SoosCie

De Sociëteitscommissie is verantwoordelijk voor de sociëteit en daarmee de meest praktische commissie van de vereniging. Alles wat geregeld moet worden om de gezamenlijke avonden op dinsdag en donderdag voorspoedig te laten voorlopen wordt geregeld door deze commissie. Denk hier bijvoorbeeld aan kokers, afwassers, barristas, barpersoneel en opruimers. Ook gaat de Sooscie over de aankleding van de soos (afkorting voor sociëteit) en organiseert zij themaborrels, de Constitutieborrel en de Diesborrel.

AcquisiCie

De AcquisieCommissie wordt aangestuurd door de Quaestor en houdt zich voornamelijk bezig met de sponsoring van NSDH. Door geld binnen te halen kunnen we kosten verlagen en meer geld in commissies stoppen. Met sponsoring wordt geprobeerd om zowel grote structurele sponsors te zoeken als acties te organiseren voor de leden. Een voorbeeld van die acties is bijvoorbeeld het stemmen tellen wat we vorig jaar hebben gedaan. Ook hebben we wijnacties gehad.

ActCie

De ActiviteitenCommissie is een commissie die activiteiten organiseert met als doel onderlinge banden te versterken onder leden maar ook de banden met mensen/verenigingen buiten NSDH. Binnen de vereniging organiseert de ActCie onder andere het Ledenweekend maar ook andere gekke/leuke ontspanningsactiviteiten zijn van de partij. Buiten de vereniging houdt de ActCie zich ook bezig met het aangaan/versterken van externen contacten en draagt hiermee zorg voor een gezonde, ludieke NSDH-cultuur en naamsbekendheid. Een manier om dit te bereiken is bijvoorbeeld door het organiseren van ‘ontvoeringen’ maar ook brassen en invallen bij een andere vereniging.

Promocie

De PromootCommissie is de commissie die zorg draagt voor elke vorm van promotie van NSDH in Den Haag. Door verscheidene promootacties haalt deze commissie ook elk jaar weer nieuwe leden binnen! In de Open Maand regelen zij namelijk de stands en de promotie op de hogescholen en universiteit van Den Haag. Daarnaast organiseert de PromoCie diverse (open) feesten en de vrienden/ familie avond. Ook is de PromoCie elk jaar verantwoordelijk voor een nieuw NSDH ‘kledingstuk’ die leden kunnen kopen. Denk bijvoorbeeld aan een NSDH-blazer of NSDH-vest.

MisCie

De MissieCommissie is de commissie die zich bezig houdt met de missie van NSDH: “Christus kennen en Hem bekendmaken”. Zij organiseren verdiepingsavonden waar alle leden, maar ook andere studenten in Den Haag voor worden uitgenodigd. Daarnaast organiseert de MisCie ‘outreaches’. Door middel van vrijwilligerswerk willen wij Jezus’ liefde verspreiden en iets goeds doen voor onze naasten en de stad Den Haag.

Tijdelijke Commissies

Naast de commissies die het hele jaar door draaien, zijn er ook een paar tijdelijke ‘moment’ commissies.

IntroduCie

De IntroducieCommissie is verantwoordelijk voor de open week in september. Zij zorgt ervoor dat in deze maand zowel geestelijke als ontspannende activiteiten worden georganiseerd om een zo goed mogelijk beeld neer te zetten van de vereniging voor potentiële nieuwe leden.

GalaCie

De GalaCommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van alles rondom het Gala dat jaarlijks plaatsvindt. Elk jaar wordt de verenigingsverjaardag, de Dies Natalis, gevierd met het geven van een Gala. De commissie zorgt bijvoorbeeld voor een spetterende locatie, een overheerlijk diner en leuk feest.